anti-panieksluiting-paniekbaar

Veiligheid troef met anti panieksluitingen ( paniekbaar )voor vluchtwegen

Anti Panieksluitingen zijn er in vele verschillende modellen en uitvoeringen. Sommige zijn inbouw maar de meest bekende zijn de opbouwmodellen met pushbar of anti-paniek stang in diverse kleuren en uitvoeringen. Wat is nu eigenlijk de bedoeling van dit type slot of ” paniekbaar” in de volksmond?

De hoofdreden van het bestaan van deze sloten is vermijden dat er iemand opgesloten zit, ook als de deur vast is. Dit bekom je door een sluitingsmechanisme te plaatsen dat altijd aan de binnenzijde zal werken ongeacht de deur afgesloten is met een sleutel aan de buitenzijde. In vele bedrijven is dit een verplichting van de brandweer en doet men ook een jaarlijkse controle op de werking van deze sloten. Opbouwmodellen kan je vinden met een enkele sluiting aan de zijkant maar het kan ook met een boven en onder-sluiting als supplement. Indien u wenst te werken met een badge aan de buitenzijde kunnen wij ook elektronische modellen plaatsen die u kan aansturen door uw reeds bestaande badgesysteem. Tegelijkertijd kijken wij ook uw deurpompen na of plaatsen ze als ze nog niet voorzien zijn. Zo bent u altijd zeker dat de deur sluit na een opening. 

 

paniekbar en pushbar Cisa

Indien uw huidige anti-paniekbaren aan vervanging toe zijn door slijtage gaan wij eerst op zoek naar hetzelfde model dat op uw deuren staat. Is dit model niet meer leverbaar zoeken we een oplossing die het minste aanpassingen vergt. Standaard werken wij vooral met onze huismerken Cisa en Iseo maar ook Vachette en JPM ,BKS en anderen zijn mogelijk.

Nazicht nodig van de paniekbaren op uw bedrijf? Contacteer ons snel voor een afspraak.